Stabilotherm Jägarstekpanna Original med Fällbart Rörhandtag
JÃGARSTEKPANNA ORIGINAL MED FÃLLBART RÃRHANTAG är en vidarutveckling av JÃGARSTEKPANNA ORIGINAL. Stekpannan är utrustad med ett hopvikbart rörhantag som gör att den kan förlängas till önskad längd med en pinne och samtidigt är den enkel att fÃ¥ med i packningen.Stekpannan är av ett kallvalsat kolstÃ¥l och 100% svensktillverkat i vÃ¥r egen verkstad och rostskyddad med en vegetabilisk olja.-Material: KolstÃ¥l-Vikt: 0,63 kg-Diameter: 21 cmSÃ¥ bränner du in din Jägarstekpanna!För bästa resultat vid matlagning ska Jägarstekpannan vara väl inbränd med olja eller fett.Du kan använda din Jägarstekpanna precis som den är när du köper den. Diska bara av den före första användningen. Pannan kommer att bli ojämn i färgen till en början, men med tiden efter ett flertal gÃ¥nger i lägerelden sÃ¥ svartnar hela pannan. När du använder pannan behövs alltid fett när du steker i den. Detta är en lÃ¥ngsam metod för att fÃ¥ en inbränd stekpanna.Vi rekommenderar dock att du gör en ordentlig inbränningen redan frÃ¥n början, som ger en ânon-stickbeläggningâ och ett skyddande lager mot rostbildning. Du kommer fortfarande att behöva använda fett i pannan vid matlagning.Inbränning av pannan vid lägereldenDiska panna med diskmedel i hemmet. Detta är i princip första och sista gÃ¥ngen du ska använda diskmedel i Stabilotherm Jägarstekpanna.?Olja in Jägarstekpannan med ett tunt lager matolja över hela pannan, bÃ¥de fram och baksida. Vi rekommenderar solrosolja.Skruva helst loss träskaftet innan inbränningen, annars fÃ¥r du vara väldigt försiktig och hÃ¥lla koll pÃ¥ skaftet sÃ¥ det inte ligger i elden.Lägg stekpannan rakt i elden. LÃ¥t den ligga en bra stund sÃ¥ att det börjar ryka och att fettet börjar brännas in i pannan. Vänd pannan sÃ¥ andra sidan ocksÃ¥ hettas upp och bränns in.Om pannan börjar torka ur av olja, smörj pÃ¥ ett tunt lager till.En ordentligt inbränd panna blir brunsvart, ofta ljusare vid kanterna med tiden blir allt mörkare men inte nödvändigtvis helt svart.Inbränning i köket i ugnenDiska pannan med diskmedel.Torka produkten och stryk pÃ¥ ett tunt lager solrosolja.Skruva av träskaftet om du har ett sÃ¥dant pÃ¥ din panna.Ställ in stekpannan pÃ¥ ett galler i ugnen i 200 grader i ca 15-20 min tills oljan torkar in och blir en mörk hinna. HÃ¥ll pannan under uppsikt.Upprepa genom att lägga pÃ¥ ett nytt lager olja och sedan in i ugnen igen. Detta kan behöva göras flera gÃ¥nger.När pannan svalnat â torka ur överflödig olja med hushÃ¥llspapperMisslyckad inbränningBlev inbränningen ojämn, kan du göra om processen genom att ta pÃ¥ nytt lager olja och upprepa inbränningen tills hela panna fÃ¥r en inbränd ton.Vid mycket ojämn inbränning kan det vara lika bra att rengöra den inbrända pannan med stÃ¥lull och börja om helt frÃ¥n början.Ytterligare tips vid inbränningen del upplever att resultatet av inbränningen blir bäst om ytan pÃ¥ Jägarstekpannan först slipas lätt med fint sandpapper.
Artikelnummer: 811551